Select your Top Menu from wp menus

Moldova are rezerve de aur de doar 6 kilograme!

Rezervele de aur ale Republicii Moldova valorează 347,09 mii dolari SUA, ceea ce corespunde unei cantităţi de 6,17 kilograme de metal preţios, la preţul actual al aurlui anunţat de Banca Naţională a Moldovei.

Rezerva de aur este parte a activelor oficiale de rezervă care, potrivit BNM, la 27 ianuarie 2012 au însumat 1992,12 mil. USD, în creştere cu 18,28 mil. USD faţă de 20 ianuarie.

În cadrul conferinţei de presă din 2 februarie curent guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a declarat că în urma lichidării Visteriei statului, Banca Naţională a preluat o anumită cantitate de aur de la Ministerul Finanţelor, aceasta a fost rafinată în aur monetar şi se va păstra la BNM.

La 1 februarie 2012 consiliul de directori al FMI a aprobat noua tranşă de împrumut în valoare de 77,5 mil. USD destinată completării rezervelor valutare al Republicii Moldova. În viitorul apropiat acestea ar putea atinge un nou maxim istoric de peste 2,06 miliarde de dolari SUA.

sursa: 24Hmd


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-are-rezerve-de-aur-de-doar-6-kilograme/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19