Select your Top Menu from wp menus

Moldova ar putea scăpa de parazitismul off-shorurilor.După 15 ani în care din ţară prin ele, s-au scurs cca 2 miliarde de dolari.

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziție cu referire la crearea unui grup de lucru în probleme financiare. Până la 1 decembrie 2012, grupul de lucru urmează să efectueze o analiză a impactului participării în procesele economice a companiilor înregistrate în zonele off-shore, să elaboreze și să prezinte un proiect de lege, prin care se va interzice persoanelor juridice și persoanelor fizice înregistrate în zonele off-shore dreptul de participare în capitalul social al instituțiilor financiare, al întreprinderilor, organizațiilor de importanță strategică din Republica Moldova și al instituțiilor mass-media, precum și în procesele economice ce implică utilizarea banilor publici.
Scurgerea capitalului din republica Moldova prin intermediul firmelor off-shore, în perioada anilor 1994-2010, a constituit aproximativ 2 miliarde de dolari. Despre aceasta vorbesc datele studiului Price of Offshore Revisited, elaborat de Tax Justice Network.
Potrivit documentului, volumul totalal capitalului scos din Moldova în perioada de referinţă ar putea acoperi 43% din datoria externă a ţării, care în 2010 constituia 4,6 miliarde de dolari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-ar-putea-scapa-de-parazitismul-off-shorurilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19