Select your Top Menu from wp menus

Moldova ar putea rămâne şi fără energie electrică

O nouă criză ar putea lovi Republicii Moldova, cea energetică. După ce în septembrie 2014, Ucraina a sistat livrările de energie electrică, Centrala Electrică Moldovenească de la Cuciurgan a devenit singurul furnizor şi garant al securităţii energetice a Republicii Moldova.
Un comunicat de presă al serviciului pentru energie și utilități din regiunea separatistă relevă însă că şi aici au apărut probleme majore.
Astfel autoritatea anunţă că din cauza unei scheme netransparente la plata livrărilor de energie electrică în Moldova de pe malul drept al Nistrului, regiunea ar suporta pierderi de sute de milioane de lei.
Serviciul pentru energie și utilități avertizează că, în cazul în care nu se va rezolva problema respectivă Transnistria va trebui să introducă urgent o nouă procedură de furnizare a energiei electrice cu aplicarea mecanismului de plăți în avans.
Autorităţile de la Chişinău nu au reacţionat la acest avertisment, dar situaţia este foarte gravă

mai multe pe mold-street.com


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldova-ar-putea-ramane-si-fara-energie-electrica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19