Select your Top Menu from wp menus

Moldova a reapărut în clasamentul țărilor cu medalii la la Jocurile Olimpice de la Rio

Moldova a reapărut în clasamentul țărilor cu medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Totuși instituțiile de resort nu au venit cu o informație oficială dacă moldoveanul Serghei Tarnovschi va putea continua prestația sa la Rio.

Pe data de 19 august, urmare a multiplelor adresări ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova, Federația Internațională de Canoe (FIC) a publicat actul oficial, datat cu 19 august, în baza căruia sportivul Serghei Tarnovschi nu a fost admis la startul competiției la proba de C-2 1000m.

Federația Internațională i-a aplicat sportivului suspendare provizorie pînă la clarificarea situației privins suspiciunea de dopaj.

Într-un comunicat de presă al CNOS, instituția anunță că nu a fost înștiințată oficial de FIC Comitetul Internațional Olimpic sau Asociația Mondială Antidoping despre acest caz, așa cum prevede procedurea, și, respectiv, nu este în măsură să ofere detalii suplimentare.

Pină la momentul dat nu a fost pronunțată vreo decizie cu privire la suspendarea medaliei lui Serghei Tarnovschi și discalificarea lui.

Serghei Tarnovschi s-a situat pe poziția a treia la proba de caiac canoe sprint, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio și a luat medalia de bronz, fiind prima în palmaresul Moldovei.

Pentru această victorie, care acum este sub semnul întrebării, sportivul moldovean urmă să primească din partea statului 2 milioane de lei.

SURSA: unimedia.info