Select your Top Menu from wp menus

Misterul lui Yeti ar fi fost elucidat. Ipoteza unui om de stiinta: „Este ceva complet neasteptat”

Enigma „Omului zapezii” a fost in sfarsit elucidata, afirma un cercetator britanic de la Universitatea Oxford.
Potrivit savantului, legendarul Yeti ar putea fi rezultatul unei incrucisari dintre un urs polar si un urs brun, informeaza AFP.
Geneticianul Bryan Sykes a anuntat joi ca a realizat teste ADN pe o serie de esantioane de fire de par din blana unor animale gasite in Himalaya.
„Am gasit o corespondenta genetica totala intre doua esantioane provenind din Himalaya si un stramos al ursului polar”, a declarat el pentru BBC.
ADN-ul a doua creaturi neidentificate care provin din regiunea Ladakh din India si din Bhutan ar corespunde in procent de 100% cu un esantion prelevat din falca unui urs polar descoperita in arhipelagul norvegian Svalbart, under a trait intr-o perioada cuprinsa intre anii 40.000 i.e.n. si 120.000 i.e.n.
„Este un rezultat pasionant si complet neasteptat, care a reprezentat o surpriza pentru noi toti”, a declarat acelasi cercetator intr-un comunicat.
„Mai avem inca multa munca de facut pentru a interpreta rezultatele. Dar putem sa ne intrebam in legatura cu posibilele explicatii. Rezultatele ar putea spune ca exista o subspecie de urs brun in Himalaya care descinde din stramosul ursului polar”.
„Sau ar putea insemna ca a existat o hibridare mai recenta intre ursul brun si descendentul ursului polar ancestral”, a adaugat el.
„Daca acest animal are un comportament diferit de cel al ursilor clasici, asa cum raporteaza martorii, el (caracterul sau hibrid) ar putea fi sursa misterului si a legendei lui Yeti”, a spus Bryan Sykes.
Mitul lui Yeti, adeseori descris ca fiind o creatura jumatate om jumatate animal, a fost alimentat de fotografiile unor pasi uriasi in zapada, realizate de alpinistul britanic Eric Shipton in timpul unei expeditii pe Everest in anul 1951.
Alpinistul Reinhold Messner, care a escaladat numeroase varfuri din Himalaya si a crezut in 1986 ca a vazut acea creatura, a ajuns la concluzia, in cartea sa din 1998 „My Quest for the Yeti: Confronting the Himalayas’ Deepest Mystery”, ca animalul exista doar in imaginatia oamenilor, care il confunda cu ursul brun de Himalaya.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/misterul-lui-yeti-ar-fi-fost-elucidat-ipoteza-unui-om-de-stiinta-este-ceva-complet-neasteptat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19