Select your Top Menu from wp menus

Ministrul Transporturilor: Traseul Orhei – Rezina este belstemat. Acesta va fi finalizat în anul 2013

Un nou termen pentru finalizarea lucrarilor de reparaţie a traseului Orhei–Rezina a fost anunţat astăzi de ministrul Anatol Șalaru după Ședința Consiliului Fondului Rutier.

Potrivit acestuia drumul va fi finalizat în anul 2013 , iar până la sfârşitul anului curent vor fi gata 23 din cei 46 de kilometri ai drumului.
Totodata acesta a calificat traseul Orhei – Rezina ca unul blestemat, din cauza taragănării lucrărilor începute acolo, încă în anul 2007

Potrivit lui Şalaru, pentru lucrarile din acest an de pe traseul Orhei–Rezina sunt necesari 250 de mln de lei, iar anul viitor ar trebui alocată o sumă de cca 200 de mln de lei.

Premierul Vlad Filat a declarat şi el, ca tergiversarea reconstrucţiei traseului ar fi cauzată de antreprenorii care prin diferite tertipuri au prejudiciat mersul lucrărilor.

Până acum autorităţile au anunţat de mai multe ori termenele în care reparaţia drumului Orhei-Rezina urmează a fi finalizată

În luna iunie 2010 a fost disbursată suma de 136 de milioane de lei de la Bugetul de Stat in scopul reconstructiei drumului.
Potrivit autorităţilor, lucrările pe sectorul de traseu cu lungime de 25 kilometri urmau să fie finisate până în septembrie 2010, iar până în 2011, să fie finisată reabilitarea întregului traseu Orhei-Rezina.

La începutul anului trecut 2011, conducerea Ministerului Transporturilor era convinsă că cei aproximativ 50 de kilometri de drum, care leagă oraşele Orhei şi Rezina, vor fi reparaţi. În acest scop, pentru 2011 în Bugetul de Stat au fost prevăzuti 100 de milioane de lei, bani care nu au fost valorificaţi, din cauza neînţelegerilor între antreprenor şi autorităţi.

În luna august 2011, drumul Orhei-Rezina a fost vizitat de catre prim-ministrul Vlad Filat.Atunci, Premierul a declarat că reconstrucţia completă a drumului Orhei-Rezina trebuie să fie finalizată în 2012.

În luna septembrie 2011 Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, a declarat in timpul unei inspectari a traseului Orhei-Rezina ca atat pe acest, cat si pe alte drumuri nationale in proces de reconstructie, lucrarile se vor finaliza in anul 2012.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministrul-transporturilor-traseul-orhei-rezina-este-un-traseu-belstemat-acesta-va-fi-finalizat-in-anul-2013/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19