Select your Top Menu from wp menus

Ministrul transporturilor şi alți trei figuranți, reținuți într-un dosar de corupție

Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, și șefii a două companii de construcții au fost reținuți joi, 27 aprilie, sub bănuiala organizării unei scheme infracționale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporții deosebit de mare, transmite IPN.Potrivit materialelor urmăririi penale, la care se face trimitere într-un comunicat de presă remis de CNA, ministrul Iurie Chirinciuc, în complicitate cu ceilalți figuranți ai dosarului, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii care a câștigat o licitație pentru un proiect finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Scopul urmărit a fost de a constrânge compania să cedeze o parte din volumul de lucru.
Europa Liberă scrie  despre timpuri tumultoase şi un disconfort pentru continuarea activităţii PL în coaliţia de guvernare, a comentat vicepreşedintele formaţiunii Valeriu Munteanu, ministrul mediului. „Pentru atingerea unor obiective dorite de pe agenda politică sunt folosite toate instrumentele”, a continuat ministrul mediului.

„Nu vreau să fac generalizări, nu vreau să fac etichetări, dar va trebui să vedem dacă este aplicată legea în mod uniform şi nu există acţiuni selective. Există un fel de prezicători, bloggeri, la noi, în Republica Moldova, care cu două-trei zile înainte dau un clopoțel şi după care anumite lucruri se întâmplă, cu siguranță dirijate dintr-un punct zero”.

La această oră, Biroul permanent al PL este în ședință şi analizează acțiunile din ultimele zile. Este examinată inclusiv ipoteza rămânerii liberalilor la guvernare sau retragerii în opoziţie, a afirmat Valeriu Munteanu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministrul-transporturilor-si-alti-trei-figuranti-retinuti-intr-un-dosar-de-coruptie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19