Select your Top Menu from wp menus

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi va fi cercetat penal pentru fals în declarații

Comisia Națională de Integritate a anunțat astăzi că ministrul Sănătății nu și-a trecut în declarația de venit toate averile. El a omis trei mașini, un teren forestier și acțiuni la o companie.

Potrivit vicedirectorului Comisiei Naționale de Integritate, Victor Strătilă, Andrei Usatîi, nu a indicat în declarația sa de venit pentru anul 2012 trei mașini – un Audi, un Peugeot și un Opel, toate din anul 1988 încoace. Oficialul nu a indicat nici cele cinci terenuri agricole pe care le deține, cu o suprafață de 2, 8 hectare, precum și un teren cu fâșie forestieră în Ocolul Silvic Ialoveni, unde este considerat un sector de lux, preferat de demnitari. Acolo, Andrei Usatîi are, potrivit celor de la CNI, un teren cu suprafața de un hectar.

Potrivit lui Strătilă, Usatîi nu a menționat în declarația sa de venit nici acțiunile deținute în cadrul unei companii 230 la număr. Acestea nu constituie însă o avere. O acțiune valorează zece lei.

Toate datele vor fi transmise Procuraturii Generale care urmează să stabilească ce pedeapsă riscă Andrei Usatîi pentru fals în declarații.

Anterior, funcționarul a fost verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese la Spitalul Clinic Republican. Comisia a stabilit că acesta ar fi urmărit un beneficiu financiar atunci când a dispus comasarea mai multor instituții medicale cu Spitalul Clinic Republican. Ministrul a negat atunci totul și a acționat CNI în judecată, cerând un prejudiciu moral de 20.000 de lei.

sursa: e-sanatate.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministrul-sanatatii-andrei-usatii-va-fi-cercetat-penal-pentru-fals-in-declaratii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19