Select your Top Menu from wp menus

Ministrul Economiei a denunțat scheme de corupție: Cum se cereau taxe suplimentare pentru marfa transportată prin CFM

Ministerul Economiei și Infrastructurii pregătește un pachet de acte legislative menit să asigure demonopolizare și transparență în domeniul economic. Anunțul a fost făcut marți, 9 iulie, de către ministrul Vadim Brînzan, care a denunțat scheme de corupție în cadrul unor instituții ale statului, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Brînzan, „o mână de oameni au adus schemele din ani 90 în structurile statului și au transformat o țară întreagă în propria afacere, astfel încât banii cetățenilor ajungeau nu în bugetul de stat, dar în buzunarul unui grup criminal organizat”.

„Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor Partidului Democrat – o mână de oameni care adunau bir de la business, de la instituții de stat. Sacii de bani adunați mergeau în bugetul grupului criminal sau al partidului. Cei care nu erau de acord să plătească, erau închiși, șantajați cu dosare penale sau li se preluau afacerile”, a spus Brînzan. 

Ministrul a afirmat că a primit plângeri că la Calea Ferată a Moldovei se percepea o taxă de la 2 la 5 euro pentru fiecare tonă de marfă transportată pe teritoriul Republicii Moldova. 

În aceste condiții, „lunar, în buzunarul grupului organizat ajungeau minimum 400 mln de lei, în urma aplicării acestor scheme”, potrivit ministrului. 

Brînzan a spus că în acest caz vor fi sesizate instituțiile de drept. Totodată, ministrul a adăugat că asemenea scheme nu vor mai fi tolerate în continuare, iar noua echipă de la minister va asigura construirea unei economii transparente și competitive. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministrul-economiei-a-denuntat-scheme-de-coruptie-cum-se-cereau-taxe-suplimentare-pentru-marfa-transportata-prin-cfm/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19