Select your Top Menu from wp menus

Ministrul de interne şi Procurorul General nu au venit la audieri în Parlament

Ministrul de interne, Dorin Recean şi Procurorul General, Corneliu Gurin nu s-au prezentat astăzi în parlament pentru a oferi explicaţii în cazul arsenalului depistat în locuinţa activistului PCRM, Mihail Amerberg.
Cei doi au expediat scrisori în care au argumentat că detaliile despre acest caz poate fi făcute publice doar cu acceptul celor care instrumentează cazul, el nefiind încă finalizat.
Audierea celor doi conducători a fost solicitată de mai mulţi deputaţi PCRM, dar şi de liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ şi a fost votată de majoritatea deputaţilor, joi, 26 septembrie.
În locuinţa lui Amerberg s-a petrecut o percheziţie de câteva ore în timpul căreia s-ar fi găsit mai multe muniţii printre care şi aruncătoare de grenadă a anunţat poliţia la începutul acestei săptămâni, Percheziţia a avut loc în legătură cu omorul din 2010 a doi adolescenţi în Durleşti dintr-o armă de vânătoare..
În timpul percheziţiei la faţa locului au venit şi 5 deputaţi PCRM, apariţia lor fiind calificată de ministrul Dorin Recean drept abuzivă. Din acelaşi motiv ieri deputatul PLDM, Tudor Deliu a propus ridicarea mandatelor de la cei cinci legislatori.
Pe de altă parta agenţia OMEGA, care este condusă de deputatul PCRM, Petcov îl citează pe fostul judecător la CEDO din partea Republicii Moldova Stanislav Pavlovschi că va fi foarte greu de demonstrat legalitatea acţiunilor poliţiştilor, deoarece aceştia nu au sigilat muniţiile şi armele găsite în locuinţa lui Amerberg, iar acesta din urmă susţine că ele nu conţineau praf de puşcă şi că erau doar mulaje şi nu arme adevărate. Potrivit aceleaşi surse o expertiză a demonstrat că armele care erau păstrate legal de Amerberg nu au nici o tangenţă cu omorul din Durleşti. Reprezentaţii PCRM au calificat anterior aceste acţiuni ale organelor de drept ca şi presiune politică contra opoziţiei.
De menţionat că omorul celor doi adolescenţi din Durleşti, la fel ca şi un alt şir de omoruri care ar putea avea legătură nu a fost elucidat până în prezent de organele de drept din Republica Moldova


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministrul-de-interne-si-procurorul-general-nu-au-venit-la-audieri-in-parlament/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19