Select your Top Menu from wp menus

Ministru suedez  a DEMISIONAT pentru că a condus  maşina în stare de EBRIETATE. Cum stau lucrurile în cazul conducătorilor orheieni, implicaţi în ACCIDENTE  

 

La sfârşit de săptămână, a devent cunoscut că ministra suedeză a educaţiei a demisionat după ce a fost surprinsă de poliţie conducând automobilul într-o uşoară stare de ebrietate. Deşi se pare că alcoolemia nu a depăşit limita legală pentru această ţară scandinavă, ministra Aida Hadzialic, a declarat că demisionează pentru că ceea ce a făcut este grav.

În context  de amintit  că în acest an două persoane de notorietate locală din raionul Orhei au fost implicate în accidente rutiere  relatate de presă, fără a fi  însă auzit şi vreun  regret public.

La începutul lunii curente, poliţiştii din Orhei susţineau că Vasile Roman, consilier raional, a traumatizat cu maşina un biciclist şi a părăsit locul accidentului de pe strada Vasile Lupu din centrul oraşului. De cealaltă parte, Roman declara că nu este vinovat şi că poliţia îşi reglează conturile cu el personal, acuzaţiile nefiind însă acceptate de poliţie.

Cu 5 luni mai înainte, la începutul lui martie anul curent, de asemenea în oraşul Orhei,  a fost comis un accident mult mai grav, care s-a soldat cu moartea unui om. Decesul a survenit în rezultatul tamponării unui pieton de către automobilul condus de Vaceslav Zaporojan,  şeful Întreprinderii Municipale Servicii Comunal Locative Orhei. Atunci, poliţia susţinea că  tamponarea mortală a avut loc în timp ce un bărbat în vârstă de 58 de ani traversa neregulamentar strada 31 August din cartierul Slobozia Doamnei  şi a apărut brusc în faţa maşinii lui  Zaporojan, care efectua o depăşire.