Select your Top Menu from wp menus

Ministru de Externe britanic denunţă „o crimă cu sânge rece” în luarea de ostatici din Algeria

Ministrul britanic al Afacerilor Externe William Hague a confirmat joi moartea unui britanic în luarea de ostatici străini de către un grup islamist la un complex gazifer din Algeria, calificând-o drept o „crimă cu sânge rece”, scrie MEDIAFAX.

Atacul a început miercuri dimineaţa la un complex de exploatare a gazelor naturale exploatat de către compania naţională Sonatrach împreună cu compania britanică British Petroleum şi cea norvegiană Statoil, la Tigantourine, la 40 de kilometri de In Amenas, nu departe de frontiera libiană.

Potrivit unui purtător de cuvânt al răpitorilor, citat de două site-uri de informaţii mauritane, 41 de străini „printre care şapte americani, francezi. britanici şi japonezi” au fost luaţi ostatici. Acesta a precizat că cinci ostatici sunt ţinuţi în uzină şi ceilalţi 36 într-un „loc de adăpost”.

Această luare de ostatici este o „reacţie la intervenţia flagrantă a Algeriei care a autorizat folosirea spaţiului său aerian de către aviaţia franceză pentru a întreprinde raiduri împotriva nordului Mali”, a declarat purtătorul de cuvânt islamist.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministru-de-externe-britanic-denunta-o-crima-cu-sange-rece-in-luarea-de-ostatici-din-algeria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19