Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Justiţiei a cerut Germaniei extrădarea oamenilor de afaceri Viorel și Victor Ţopa

Ministerul Justiţiei a cerut Germaniei extrădarea oamenilor de afaceri Viorel şi Victor Ţopa. Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.

Ieri, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat la postul de televiziune PRO TV că preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a fost arestat pentru corupţie şi abuz în serviciu, stă în spatele protestului organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„De asemenea, se ştie despre legăturile lui Vlad Filat cu oamenii de afaceri Viorel şi Victor Ţopa. Aceştia s-au întîlnit la Frankfurt, eu nu ştiu ce au discutat. Dar am o întrebare – de ce pînă acum, cînd PLDM a controlat Ministerul Justiţiei, nimeni nu a ridicat întrebarea extrădării oamenilor de afaceri, care au fost condamnaţi în Republica Moldova?! Aceasta s-a întîmplat doar după ce Ministerul Justiţiei a încetat să mai fie sub influenţa Partidului Liberal Democrat”, a spus Mihai Ghimpu.

„Aceste cereri au fost făcute la solicitarea organelor de drept. Este o procedură obişnuită. Există cîteva cazuri penale în care au fost condamnaţi. Aceste decizii sînt definitive şi trebuie executate”, a spus, la rîndul său, Vladimir Cebotari.

Întrebat cît de mult va dura extrădarea oamenilor de afaceri Moldovei, ministrul a spus că totul depinde de legile din Germania, scrie INFOTAG.

Pe de altă parte fostul viceministru și ministru al Justiției, Vladimir Grosu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că o asemenea cerere de extrădare a fost trimisă încă în toamna anului 2014.
„Cel puțin pe numele unuia dintre cei doi a fost expediată o cerere de extrădare în octombrie sau noiembrie 2014. La începutul anului 2015, când eram deja ministru al Justiției, am semnat scrisori la adresa germanilor în care-i întrebam care este situația, pentru că nu primisem niciun răspuns. Acum nu mai știu care-i situația”, ne-a spus Vladimir Grosu.

Flux.md scrie că Victor și Viorel Țopa au fost condamnați la închisoare în Republica Moldova, după ce au avut mai multe dispute cu Vlad Plahotniuc. Disputele erau legate de unele acțiuni deținute la Victoriabank, dar și niște credite luate de la Banca de Economii. Ulterior, ambii s-au refugiat în Frankfurt, Germania.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-justitiei-a-cerut-germaniei-extradarea-oamenilor-de-afaceri-viorel-si-victor-topa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19