Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Educaţiei vine cu „surprize” pentru absolvenţii de liceu

Anul 2012 vine cu multe „surprize” pentru absolvenţii de liceu: umaniştii vor susţine examenul la istorie, iar alolingvii vor avea primul examen la limba română.

De asemenea, înainte de examen, elevii vor semna o declaraţie prin care-şi vor asuma responsabilitatea dacă vor fi depistaţi că deţin materiale interzise sau au încercat să copieze.

Mai mult decât atât, ministrul Educaţiei Mihail Şleahtiţchi promite că va dota centrele de examinare cu mijloace tehnice care va depista elevii cu staţii de transmisie sau telefoane la examene.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe despre obiectivele anului 2012, ministrul Educaţiei a menţionat că în acest an elevii vor avea şi examene orale, nu doar lucrări scrise. „În premieră, anul acesta părinţii vor avea acces la lucrările elevilor în cadrul procedurii de contestare a rezultatelor. De asemenea, anul curent, împreună cu IDIS Viitorul, vom organiza un studiu care urmează să stabilească care este valoarea notei. Ne dorim să introducem un nou sistem de admitere la instituţiile superioare astfel ca după fiecare an să fie organizate concursuri pentru locurile bugetare”, a menţionat ministrul. El a subliniat că începând cu 2012 în R. Moldova va fi creat clasamentul instituţiilor de învăţământ superior.

sursa: timpul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-educatiei-vine-cu-surprize-pentru-absolventii-de-liceu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19