Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Educației s-a autosesizatîn privinţa informaţiilor din presă că grupuri de tineri au absentat nemotivat de la lecţii, miercuri, 13 ianuarie, pentru a participa la proteste

Ministra Educaţiei, Corina Fusu, a declarat că instituţia s-a autosesizat în privinţa informaţiilor din presă că grupuri de tineri au absentat nemotivat de la lecţii, miercuri, 13 ianuarie, pentru a participa la proteste. „În această dimineaţă, noi am trimis o circulară tuturor direcţiilor raionale de învăţământ, inclusiv municipiul Chişinău, şi aşteptăm informaţia asupra absenteismului nemotivat la lecţii în ziua de miercuri”, a declarat Corina Fusu. Ministra a evitat să spună ce riscă cei care i-au încurajat pe tineri să lipsească de la ore, insistând că „investigaţia trebuie dusă la bun sfârşit pentru a putea aplica măsurile ce trebuie luate în asemenea cazuri”.
Ieri, mai multe instituții de presă au difuzat imagini cu copii de vârstă școlară, veniți din mai multe localități, la mitingul în susținerea candidaturii lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier.

sursa: europalibera.org