Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Educației a condamnat orice formă de violență asupra copilului, după incidentul de la tabăra din Vadul lui Vodă

Photo Credit To imagine simbol

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține că activitatea taberei de la Vadul lui Vodă, unde mai mulți copii au fost agresați fizic, trebuia sistată înainte de producerea acestui incident, din cauza mai multor nereguli. Acestea au fost depistate de secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, care s-a deplasat în după-amiază zilei de ieri la tabără pentru documentare.

Inițial, oficialului i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp, șapte adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit, potrivit Ministerului Educației. Secretarul de stat a inspectat încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duș, „care s-au dovedit a fi insalubre și într-o stare deplorabilă”. Din aceste considerente, Ministerul consideră că activitatea instituției trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august.

Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” și condamnă orice formă de violență asupra copilului. „Persoanele care comit sau admit acte de agresiune la adresa copiilor trebuie excluse din sistemul educațional și trase la răspundere, inclusiv penală”, susține Ministerul Educației.

Pe parcursul zilei de astăzi va fi convocată Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți la care au fost invitați și reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, ai Direcției de Învățământ Hâncești, precum și agentul economic care gestiona tabăra. La ședință vor fi analizate toate detaliile cazului.

În noaptea de 7 spre 8 august curent, mai mulți copii care se odihneau la Tabăra „Trandafirul” din Vadul lui Vodă, au fost agresați fizic de către câțiva educatori.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-educatiei-a-condamnat-orice-forma-de-violenta-asupra-copilului-dupa-incidentul-de-la-tabara-din-vadul-lui-voda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19