Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Economiei a revizuit în scădere creşterea economică

Creşterea economică a republicii a fost revizuită cu 1% în scădere de Ministerul Economiei.Ministerul Economiei a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul curent de la 4-5% până la 3,5% , iar pentru anii 2014-2017 până la 4,5%.

Potrivit unui comunicat al ministerului Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că prognozele sunt construite pe factori obiectivi și nu țin cont de o eventuală restricționare a exporturilor în țările CSI. „Dacă acest lucru se va întâmpla, vom fi în cu totul alte realități economice și vor trebui revizuite nu doar prognozele, ci și alte documente cu caracter bugetar-fiscal și de politici”, a declarat Valeriu Lazăr. Ministrul Economiei a precizat că, în contextul intrării în vigoare a Acordurilor de asociere și de comerț liber (DCFTA) cu Uniunea Europeană, este extrem de important dialogul cu partenerii din Federația Rusă, pentru a-i convinge de beneficiile comune ale DCFTA.

Ministrul Economiei a subliniat că economia moldovenească este dependentă de piețele externe de desfacere a producției și de regimul de acces pe acestea. Astfel, chiar dacă în primul trimestru a fost înregistrată o creștere a volumului producției industriale, a celei agricole și industriilor conexe, exporturile pe piețele tradiționale au înregistrat o scădere, explicată prin temerile exportatorilor de a tranzita Ucraina și de a rămâne cu producția blocată în cazul unui posibil embargou din partea Federației Ruse, dar și de efectele embargoului deja existent pentru vinuri.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-economiei-a-revizuit-in-scadere-cresterea-economica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19