Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Apărării va cumpăra 8 avioane şi 8 elicoptere de luptă

Opt avioane şi opt elicoptere urmează să fie procurate din buget pentru apărarea frontierei de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat de către Ministerul Apărării, iar costurile sunt estimate la 240 de milioane de dolari, transmite Info-Prim Neo.

Ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că proiectul reglementează modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al Moldovei.

„Pentru realizarea cu succes a sarcinii de asigurare a pazei frontierei de stat în spaţiul aerian se impune necesitatea identificării posibilităţilor de dotare a Forţelor Aeriene cu avioane şi elicoptere de luptă”, a menţionat ministrul.

Vitalie Marinuţa a mai spus că elicopterele aflate în prezent în dotarea Armatei Naţionale sunt de transport, nu de luptă. Iar MIG-urile, pe care ministerul încearcă să le vândă, nu pot fi folosite pentru interceptarea aeronavelor.

Proiectul a fost votat de către majoritatea parlamentară în prima lectură.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-apararii-va-cumpara-8-avioane-si-8-elicoptere-de-lupta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19