Select your Top Menu from wp menus

Ministerul Apărării a lansat o campanie de informare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate

Ministerul Apărării a lansat astăzi Campania de informare și sensibilizare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate în Republica Moldova cu genericul „Un pas greșit te poate costa viața!”, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministerului, acțiunea se desfășoară în contextul Zilei internaționale pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și are drept scop informarea și sporirea gradului de conștientizare a riscurilor la care se expun cetățenii în cazul descoperirii obiectelor explozive în sol și manipulării necorespunzătoare a acestora.

Campania se va desfășura în două etape, primăvara și toamna, atunci când populația demarează lucrările agricole în câmp sau în grădină și crește posibilitatea de depistare a obiectelor explozive rămase în sol din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Proiectul prevede difuzarea unui spot video de informare, distribuirea posterelor în instituțiile de învățământ din țară și autorităților publice locale, precum  şi organizarea de către echipele mobile de geniști ale Armatei Naţionale a unor lecţii pentru elevi și populația din localitățile din nordul, sudul și centrul țării privind modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor neexplodate.

Conform datelor Ministerului Apărării, din anul 1992 și până în prezent, 24 de persoane, dintre care opt copii, au decedat, iar alte 29 au fost rănite în rezultatul incidentelor soldate cu explozia diferitor muniţii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ministerul-apararii-a-lansat-o-campanie-de-informare-a-populatiei-privind-pericolul-munitiilor-neexplodate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19