Select your Top Menu from wp menus

Ministrul Educaţiei a fost la Orhei, pentru a asculta şi a fi ascultat FOTO

Reforma structurala din invatamint,  procurarea autobuzelor scolare, fortificarea institutiilor de circumscriptie, viitoarea reorganizare a 7 institutii de invatamant  – pentru  abordarea acestor  probleme a venit la Orhei,  ministrul Educatiei Mihail  Şleahtiţchi. 

Seful invatamantului din republica  s-a aflat in vizita   la Orhei joi, 19 aprilie,  si a acordat audienta mai multor persoane care s-au adunat, cu aceasta ocazie, in  sediul Consiliului raional Orhei.

Sleahtitchi a declarat pentru Radio Orhei ca sconteaza ca in  timpul intalnirilor cu managerii scolari si primarii din raionul Orhei vor avea loc discutii concrete  care vor ajuta la solutionarea  problemelor existente si anticiparea  unor noi probleme.

In  alta ordine de idei, oficialul  a  mentionat ca Orheiul inregistreaza indicatori pozitivi in ce priveste abandonul scolar, practic egal cu zero;  rata de scolarizare  care se ridica la  100%  si rata de institutionalizare  in gradinite de 95 % a copiilor de 5-7 ani.

La audienta acordata  de ministru s-au prezentat numerosi  pedagogi,  administratori ai  institutiilor  de invatamant si primari de la Orhei. O mare parte, din  cauza optimizarilor operate in acest an de invatamant.   Astfel, directoarea Centrului educational de la Izvoare a spus ca gimnazisitilor din sat nu le-au fost create conditii pentru a se deplasa  la invatatura la Pohrebeni.   O profesoara de la Mana a spus ca, impreuna cu  alti colegi din gimnaziu , se afla deja  de o jumatate de an in  litigiu de munca  din cauza inchiderii scolii in care au lucrat.

Un material audio mai amplu ascultati la Radio Orhei,  dupa  buletinele  de stiri din aceasta seara ( ora 19 ) si maine dimineata (ora 8).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/minisrul-educatiei-a-fost-la-orhei-pentru-a-discuta-despre-reforma-invatamantului-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19