Select your Top Menu from wp menus

Milsami Orhei s-a calificat SPECTACULOS în turul trei preliminar Europa League. Portatul Bantîş a fost îngerul salvator

Un meci plin de dramatism s-a disputat pe terenul Complexului Sportiv Raional Orhei în returul etapei a doua preliminare din Europa League. Milsami Orhei a luptat acasă contra Shakhtyor Soligorsk pentru calificarea în etapa următoarea din competiţia europeană.
Meciul a debutat favorabil pentru Milsami, Guilherme a deschis scorul în minutul 6, dar belaruşii au egalat în minutul 30 prin Kashevski.
Atât prima repriză cât şi cele 90 de minute regulamentare ale meciului s-au încheiat cu scorul de 1-1. Ghinionul a venit pentru Milsami cu doar câteva minute înainte ca meciul cu Shakhtyor Soligorsk să intre în prelungiri.
Potrarul Andrian Negai a primit un cartonaş roşu pentru pentru joc cu mână în afara careului de poartă. Astfel formaţia orheiană a rămas în 10 oameni, iar în locul lui a intrat portarul secund Gheorghe Bantîş.
Spre finalul celei de-a doua reprize adiţionale echipele au redevenit egale sub aspect numeric. Vergeychik a primit un cartonaş roşu în urma unui atac neregulamentar asupra lui Vadim Bolohan.
Egalitate pe tabela de marcaj s-a consemnat şi după cele 2 reprize adiţionale de câte 15 minute, iar soarta calificării în următoarea etapă a Europa League a fost decisă la loviturile de departajare.

Guilherme a deschis seria loviturilor de la 16 metri şi l-a învins pe portarul belarus Tsygalko. Oaspeţii au egalat prin Kashevski. Pătraş a înscris pentru 2-1, iar Kolomyts a ratat, portarul Gheorghe Bantîş reuşind să respingă. Iavorschi a înscris pentru 3-1, Gheorghe Bantîş din nou a respins şutul lui Rios, dar orheianul Gheti a ratat ocazia care putea încheia meciul. Sitco a marcat pentru 4-3 în favoarea belaruşilor.Punctul final al partidei a fost pus de Ciofu, care ţintind perfect a calificat Milsami în etapa a 3-a preliminară a Europa League.

Primul meci din această etapă va fi disputat de Milsami Orhei pe data de 1 august în Franţa, contra Saint-Etienne. Meciul disputat pe terenul Geoffroy-Guichard, va fi arbitrat de irlandezul Padraig Sutton.
Saint-Étienne este un oraș în Franța, prefectura departamentului Loire, în regiunea Ron-Alpi.Acesta are o suprafaţă de peste 80 de km2 şi o populaţie de peste 175 de mii de locuitori.
Meciul retur , din 8 august nu va fi disputat la Orhei ci la Chişinău. Aceasta deoarece standardele UEFA nu permit desfăşurarea meciurilor din etapa 3-a pe terenuri asemenea celor de la Complexul Sportiv Raional Orhei , inclusiv din cauza că stadionul din Orhei nu dispune de instalaţia de iluminare nocturnă.