Select your Top Menu from wp menus

Milionar rus dat în urmarire generală în Republica Moldova

Milionarul rus, Gherman Gorbunţov, exacţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

Gherman Gorbunţov, care se declara victima unui „atac raider”, este cercetat penal de Procuratura Anticorupţie, anunţă un post TV din Chișinău. Procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Radeţchi a declarat că investigaţiile bat pasul pe loc întrucât Gorbunţov nu se prezintă la organul de urmărire penală. Universalbank se află în prezent în prag de faliment, iar de la începutrul lunii noimebrie 2011 instituţia a fost luată sub administrarea specială a Băncii Naţionale, care le va întoarce deponenţilor banii.

În acestă vară, conducerea Universalbank a declarat că acţionarul majoritar al băncii este victima unui atac raider. În consecinţă, Gherman Gorbunţov a pierdut 78,6% din acţiunile băncii ce apaţineau lui în urma unor decizii ale instanţelor de judecată în favoarea unor firme străine.
În prezent pe pagina WEB a băncii Gherman Gorbunţov figurează ca proprietar al trei procente din capitalul Universalbank.
De notat că Gherman Gorbunţov a fost proprietar a cel puţin opt bănci din Rusia, multe din care implicate în scheme de spălare de bani şi evaziune fiscală. El chiar a fost supranumit „bancherul negru” de către presa din Rusia.

Totodată potrivit presei, Gorbunţov ar fi avut legături strânse cu structurile mafiote, iar foştii parteneri îl acuză că i-ar fi lăsat fără 2,5 miliarde de dolari.

Sursa: tv7.md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/milionar-rus-dat-in-urmarire-generala-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19