Select your Top Menu from wp menus

Milioanele au curs gârlă și în a 3-a săptămână de campanie. Pe podium, din nou cu milioane de lei, aceiaşi actori electorali

Rapoartele financiare pentru a 3-a săptămână din campania electorală, care au fost publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale arata ca lideri la cheltuieli au fost Partidul Democrat, Partidul Politic „Șor” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit Deschide.md, în intervalul 2-8 februare cel mai mult a cheltuit Partidul Democrat, care cu 5,1 milioane de lei, în principal a făcut publicitate la televiziue şi radio, dar şi alte articole promoţionale afişe, steguleţe, postere etc. În practic aceleaşi scopuri, Partidul Sor a cheltuit plătit în aceeaşi 1,6 milioane, iar al treilea după cheltuieli timp de o săptămână a fost Partidul Socialiştilor, care a pentru activităţi promoţionale cu o jumătate de million de lei mai puţin faţă de Partidul Sor.
La Blocul Electoral Acum Platforma DA şi PAS cheltuielile pentru propria promovare nu au trecut de 380 de mii de lei, iar Partidul Nostru a declarat la acest capitol 200 de mii de lei.
În săptămâna raportată, liderii la cheltuieli au avut şi cele mai mari venituri. Partidul Democrat a declarat că a primit 5,1 milioane de lei, iar Partidul Șor – 1,5 milioane de lei.
Urmează Blocul electoral „Acum, Platforma DA și PAS” care au avut venituri în sumă de 437 de mii de lei, Partidul Nostru – cu peste 140 de mii lei. Partidul Socialiștilor nu a indicat niciun venit.