Select your Top Menu from wp menus

Milioane de lei pentru un drum fără stăpân

Consiliul raional (CR) Orhei a aprobat suplimentarea cu 10  procente a sumei  pentru repararea  unei străzi din Orhei care până la moment nu se află la balanţa autorităţilor locale.

Este vorba despre strada 31 August” din cartierul Slobozia Doamnei, pentru care consilierii raionali au aprobat deja două alocări de bani publici. Prima, pentru 3 milioane de lei a avut loc în luna iunie, cu votul predominant al fracţiunilor PLDM şi PCRM , iar a doua – săptămâna trecută, cu votul covârşitor al consilierilor PLDM şi PD.
Şi în şedinţa din 3 octombrie, unii consilieri şi-au exprimat dubiile faţă de legalitatea alocării banilor publici pentru un drum care nici nu este proprietate locală. De acest aspect s-a arătat îngrijorat  Oleg Vasilcan, liderul fracţiunii comuniştilor care data trecută au votat pentru  alocare a 3 mln.lei. În acelaşi timp, liberalul  Sergiu Miron a criticat  calitatea lucrărilor, declarând că acestea se  efectuează haotic.

Democratul Ion Stratulat,  care în şedinţa precedentă a avut numeroase obiecţii legate de alocarea celor 3 milioane de lei, de această dată s-a limitat la propunerile ca procedura de legiferare a drumului să se încheie în cel mult  o lună şi ca la şedinţa viitoare să fie prezentate concluziile unei expertize privind calitatea lucrărilor de reparaţie.

Preşedintele raionului Ion Ştefârţă i-a asigurat pe consilieri că totul este legal şi că o recentă hotărâre de Guvern face posibilă luarea rapidă a drumului la balanţa Primăriei Orhei.

În rezultatul votului din 3 octombrie, acordat în mare parte de  „Coaliţia ProEuropeană”, constituită în aceiaşi zi în CR Orhei de  consilierii  PLDM şi PD, suma alocată pentru repararea străzii “31 August” s-a ridicat  la 3 milioane 300 mii lei.

În prezent, după mai bine de 4 luni de reparaţie a străzii, mai  rămân decopertaţi în jur de  100 de metri de asfalt  de la  podul de peste Răut care leagă  cartierul Slobozia Doamnei de  centrul oraşului Orhei .

  • Strada 31 August -1
  • Strada 31 August -2
  • Strada 31 August -3
  • Strada 31 August -4
  • Strada 31 August -5
  • Strada 31 August -6

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/milioane-de-lei-pentru-un-drum-fara-stapan/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19