Select your Top Menu from wp menus

Milioane de cartele SIM, vulnerabile la atacuri: cum poti fi afectat

500 de milioane de cartele SIM din intreaga lume pot contine o bresa de securitate care permite preluarea controlului asupra telefonului mobil de catre hackeri, potrivit unui cercetator neamt.
Conform Daily Mail, 500 de milioane de cartele SIM pot fi afectate de un virus, se arata in urma studiilor realizate de criptograful Karsten Nohl, din cadrul companiei de securitate Security Research Labs.
Indiferent de sistemele de operare, atunci cand o cartela SIM devine vulnerabila virusului, hackererii pot detine controlul total asupra telefonului, pot asculta mesaje, realiza transferuri bancare si avea acces la informatii personale.
Rezultatele studiului au peste 10 ani de munca de cercetare in spate. Karsten Nohl a testat peste 1000 de cartele din principalele retele de telefonie din lume. Aproape un sfert din aceste cartele SIM prezinta un risc de a fi atacate. Astfel milioane de utilizatori din intreaga lume ar putea avea de suferit potrivit acestui studiu.
Pentru a castiga accesul la telefonul unei persoane hackerul are nevoie de asa numita „semnatura criptografica”, unica pentru fiecare cartela SIM. In timpul testelor efectuate, Nohl a trimis astfel de comenzi la diferite cartele, unele i-au interzis accesul in timp ce altele i-au trimis un mesaj de eroare in care era atasata semnatura corecta. Rezultatele complete ale cercetatorului german vor fi anuntate intr-o conferinta la finalul lunii iulie.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/milioane-de-cartele-sim-vulnerabile-la-atacuri-cum-poti-fi-afectat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19