Select your Top Menu from wp menus

Mii de oameni protestează la Chișinău contra schimbării sistemului de vot

Mii de oameni au răspuns apelului organizațiilor societății civile, cu notorietate, de a protesta contra schimbării sistemului electoral.
Mitingul se desfășoară pașnic în fața clădirii Parlamentului. Protestul este susținut și de mai multe partide de opoziție, dar liderii acestora au anunțat că politicenii nu vor fi prezenți pe scenă.
În ajun au fost lansate acuzații de indimidare din partea organelor de drept, pentru a zădărnici deplasarea la protest, acuzații care au fost respinse de șeful IGP Alexandru Pînzari.
Astăzi, Calea Ferată din Moldova a anulat toate cursele locale, sub pretextul protejării siguranței călătorilor, din cauza ploilor abundente căzute în ajun și deteriorării unor porțiuni de cale ferată. Pe de altă parte,  deplasarea trenurilor internaționale nu a fost anulată.
Președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu a promis în repetate rânduri că proiectul de trecere la sistemul mixt nu va intra in dezbaterea deputaților înainte de a primi opinia experților Comisiei de la Veneția care au fost la Chișinău în cursul acestei săptămâni. Analiza Comisiei este așteptată în iunie. Schimbarea intempestivă a sistemului electoral ar putea provoca amânarea ajutorului european macro-financiar de 100 de milioane de euro. Cel puțin aceasta pare să fie dorința Parlamentului European, după cum a declarat joi Europei Libere, europarlamentarul Petras Austrevicius, raportor pentru Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mii-de-oameni-protesteaza-la-chisinau-contra-schimbarii-sistemului-de-vot/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19