Select your Top Menu from wp menus

Mii de contestaţii la BAC. Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie

Astăzi au expirat cele 48 de ore în care absolvenţii nemulţumiţi de notele la BAC puteau să depună contestaţii. Cea mai mare învălmăşeală a fost în primele 24 de ore de la afişarea rezultatelor.

Lucrările vor fi reverificare de o comisie special formată în acest scop. Noile rezultate vor fi afişate pe 6 iulie. Iar de pe 11 iulie până pe 18 iulie absolvenţii care au avut note negative sau ale căror lucrări au fost anulate, intră în sesiune repetată.

Victor Ambroci, directorul Liceului „Spiru Haret” din Chişinău susţine că deseori după reverificare notele se întâmplă să fie majorate, dar şi scăzute. „Lucrările sunt verificate de doi specialişti. Dar, mai ales la limba şi literatura română, nu poate fi exclusă latura subiectivismului. Depinde de cât de caligrafic, citeţ a scris elevul, dar şi de preferinţele specialiştilor”, a declarat Victor Ambroci.

Anul acesta, 5.000 de absolvenți au luat note negative la BAC. Cele mai multe sunt la limba română, apoi matematica şi geografie. Româna e prima în listă şi la contestaţii. Elevii nemulţumiţi de note, au putut au putut să-şi examineze lucrările şi în cerere să indice părţile ce urmează să fie reverificată. În acelaşi timp, 4.000 de elevi au luat note de 10. Cea mai frecventă notă a fost însă 7.

Datele despre numărul total al contestărilor vor fi făcute publice pe 2 iunie când va fi adunată informaţia din toate centrele.

Anul trecut au fost depuse 21.000 de contestaţii pentru lucrările scrise


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mii-de-contestatii-la-bac-rezultatele-vor-fi-afisate-pe-6-iulie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19