Select your Top Menu from wp menus

Mihail Gofman, care a făcut dezvăluiri de rezonanță în dosarul furtului miliardului, se află în SUA

Fostul șef-adjunct al Serviciului prevenire spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman se află în Statele Unite ale Americii. Gofman a declarat pentru publicația Newsmaker că la Washington oferă servicii de constultanță, inclusiv în dosarul miliardului furat.

Într-o scrisoare adresată procurorului general Eduard Harunjen și procurorei Adriana Bețișor se spune că Gofman se află în SUA în legătură cu munca legată de întâlnirile cu oficialii guvernamentali americani. În scrisoarea citată de Newsmaker și datată cu 7 iulie  se spune că Gofman va petrece în SUA încă cel puțin o săptămână.

Săptămâna trecuta,  Adriana Bețișor declara că Gofman, care a lansat anterior declarații de rezontanță privind furtul secolului, era așteptat la Procuratura Anticorupție, dar nu s-a prezentat. Gofman la rândul său a declarant pentru Newsmaker că nu a primit citația.

La sfârșitul lunii iunie, în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, Mihail Gofman a declarant că schema de fraudare a sistemului bancar moldovenesc a fost pusă la cale de servicii din afara ţării, inclusiv din Federaţia Rusă, pentru a prelua controlul asupra rezervelor valutare ale Republicii Moldova, iar politicienii autohtoni aflaţi la guvernare au fost implicaţi în această schemă.

Fostul angajat al CNA a mai comunicat că principalii subiecţi implicaţi în furtul miliardului sunt Vlad Filat, Ilan Şor, Vlad Plahotniuc şi Veaceslav Platon, dar niciunul din aceştia nu este coordonatorul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mihail-gofman-care-a-facut-dezvaluiri-de-rezonanta-in-dosarul-furtului-miliardului-se-afla-in-sua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19