Select your Top Menu from wp menus

Mihai Poalelungi, singurul candidat la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție

Mihai Poalelungi este singurul candidat la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), instituție în fruntea căreia se află din februarie 2012. Suplinirea postului de președinte al înaltei instanțe va fi pusă în discuție marți, 26 ianuarie, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Mihai Polelungi și-a înaintat candidatura, deși acum câteva luni declara în cadrul unui interviu pentru portalul Anticoruptie.md că nu este sigur că-și dorește din nou această funcție. „Nu sunt sigur dacă îmi doresc un nou mandat la Curtea Supremă de Justiţie. Voi vedea”, ne-a spus Mihai Poalelungi în septembrie.

În cadrul aceluiași interviu, Mihai Poalelungi a afirmat că din 2012, când a renunțat la mandatul de judecător la CEDO și a fost numit în funcția de președinte al CSJ, lucrurile în sectorul judecătoresc, contrar opiniei publice, s-au îmbunătățit. Potrivit lui, în această perioadă a scăzut nivelul corupției, iar la Curtea de la Strasbourg nu mai sunt admise atât de multe plângeri din partea reclamanților din Republica Moldova. Nu a reușit să scape însă de eticheta că ar fi „omul lui Plahotniuc” și asta, explica Mihai Poalelungi, pentru că, încă de la început, tunurile mediatice ar fi fost îndreptate împotriva lui.

De mai multe luni, președintele CSJ este în conflict cu societatea civilă după ce un grup de judecători pe care îl conduce a propus un pachet de inițiative legislative care, potrivit experților, ar da peste cap mersul reformei în Justiție. Mihai Poalelungi a acuzat în special Centrul de Resurse Juridice din Moldova că ar pune presiune pe ambasadorii străini ca să nu fie acceptate modificările propuse.

sursa: anticoruptie.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mihai-poalelungi-singurul-candidat-la-functia-de-presedinte-al-curtii-supreme-de-justitie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19