Select your Top Menu from wp menus

Mihai Ghimpu: Proiectul de independenţă a Republicii Moldova a eşuat

Proiectul privind independenţa Republicii Moldova a eşuat, iar unirea cu România este şansa Republicii Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Ghimpu eşuarea independenţei poate fi explicată prin două motive: „În primul rând, nu am avut conducători buni care să conducă ţara spre bunăstarea populaţiei. În al doilea rând, este din cauza Federaţiei Ruse, care ne-a şantajat ba cu preţul la gaze, ba cu embargouri”.

Mihai Ghimpu consideră că unirea cu România este dorită şi de către reprezentanţii minorităţilor etnice. „L-am auzit pe un găgăuz că doreşte unirea cu România. Când l-am întrebat de ce, a spus că îl interesează să aibă o pensie mai bună”, a argumentat liderul liberal.

Întrebat dacă Plahotniuc conduce ţara, Ghimpu a infirmat. „Nu noi ne-am dus la Plahotniuc, dar el a venit la noi. Unde era Plahotniuc în 2008? Era la Voronin. Iar în 2009 s-a orientat spre partidele de orientare pro-europeană. Trebuia să mă las de drumul european şi să mă duc pe drumul Tambov?”, a declarat preşedintele PL.

Mihai Ghimpu susţine că alianţa aflată la guvernare a obţinut succese considerabile. „Lucrurile merg bine, a fost creată o stabilitate politică, au fost restabilite relaţiile cu Uniunea Europeană, va fi semnat Acordul cu FMI. Trebuie să fii duşman ca să spui că lucrurile nu merg”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mihai-ghimpu-proiectul-de-independenta-a-republicii-moldova-a-esuat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19