Categories: ExterneSocialȘtiri

Meta vrea să-și umple platformele sociale cu roboți generați de inteligență artificială

Meta deține unele dintre cele mai populare rețele sociale de pe planetă, utilizate colectiv de miliarde de oameni. Cu toate acestea, viitorul s-ar putea vedea o schimbare către roboți și „personaje” generate de Infteligența Artificială, concepute pentru a stimula implicarea și pentru a menține platformele din ce în ce mai automatizate pe linia de plutire.

Meta lucrează activ pentru a-și transforma platformele de social media în spații în care roboții AI interacționează între ei. În următorii câțiva ani, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook își propune să integreze tehnologia de Inteligență Artificială pentru a stimula „implicarea” cu cei trei miliarde de utilizatori reali, umani.

Meta dezvoltă în prezent mai multe produse AI, inclusiv un serviciu conceput pentru a ajuta utilizatorii să creeze roboți AI pe Instagram și Facebook. Acești roboți ar putea clona personalitățile utilizatorilor și pot interacționa cu alți utilizatori (non-bot) din rețea. Compania speră să atragă publicul mai tânăr, care se pare că înnebunește din cauza inteligenței artificiale în aceste zile.

Connor Hayes, vicepreședintele Meta pentru produse pentru Inteligența Artificială generativă, a declarat pentru Financial Times că compania se așteaptă ca acești roboți IA să existe în cele din urmă pe platforma sa, așa cum fac conturile de utilizator în prezent. Boții vor avea biografii false și poze de profil, împărtășind noul „conținut” generat de modelele IA.

Integrarea AI generativă în Facebook, Instagram și alte rețele este acum o prioritate, a declarat Hayes. Aplicațiile Meta trebuie să devină mai distractive și mai captivante. Hayes a menționat că sute de mii de personaje au fost deja create cu instrumentele IA lansate anterior, fiind în prezent disponibile pentru utilizatorii din SUA și se vor extinde în curând și pe alte piețe.

Alte companii se concentrează, de asemenea, pe implementarea capacităților AI generative în rețelele lor respective, Snapchat și TikTok făcând partea lor pentru a transforma internetul social într-o parodie ciudată a lui însuși.

Criticii acestei distopii pline de inteligență artificială avertizează asupra riscurilor legate de „transofrmarea în armă” a  conținutului generat de inteligență artificială. Becky Owen, ofițer de inovare la agenția de creație Billion Dollar Boy și fost șef al echipei de creatori a lui Meta, a declarat că conturile false de inteligență artificială ar putea fi folosite cu ușurință pentru a amplifica narațiunile false dacă nu sunt aplicate măsuri de protecție solide pe rețelele sociale.

sursa: techspot.com

RadioOrhei

Recent Posts

Unde în raionul Orhei nu va fi curent electric săptămâna viitoare în legătură cu lucrările programate

În mai multe localități din raionul Orhei săptămâna viitoare vor avea loc deconectări de curent…

19 ore ago

Bono, Messi, Soros primesc medalia prezidențială a libertății de la Biden

Joe Biden va acorda sâmbătă medalia prezidențială a libertății celor 19 premiați, acordând cea mai…

2 zile ago

Curtea de Conturi: Fonduri externe în valoare de 2,63 miliarde de euro, gestionate defectuos

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat recent Raportul de audit al performanței…

2 zile ago

Din banii publici vor fi compensați 110 kWh/lună pentru cei care s-au înscris în programul ”Ajutor la contor”

Începând cu luna ianuarie și consumul de energie electrică care nu este destinat pentru încălzirea…

3 zile ago

Fostul bodyguard al lui Ilan Șor trimis în judecată pentru finanțarea ilegală a PP „Șansa”

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată, pentru examinare…

3 zile ago

ANRE a aprobat tariful majorat pentru curentul electric pe care îl vor achita și locuitorii raionului Orhei. Este mai mic decât cel solicitat inițial

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în ședința sa de azi, tarifele pentru…

3 zile ago