Select your Top Menu from wp menus

Membru NOU în CR Orhei. Află cine VINE în locul lui Tudor Baliţchi

Consiliul raional (CR) Orhei îşi schimbă componenţa nominală pe seama unui consilier liberal- democrat. Este vorba despre candidatul supleant de pe lista PLDM, Vilian Moşanu, căruia CEC i-a atribuit recent un mandat de consilier raional.

Vilian Moşanu, care până de curând a ocupat funcţia de director al Colegiului de Medicină din Orhei, vine să îl înlocuiască pe Tudor Baliţchi, care în lună martie şi-a depus cererea de demisie din funcţia de consilier raional. Ceva mai înainte – la sfârşitul lunii ianuarie, Tudor Baliţchi şi-a prezentat demisia şi din funcţia de şef al Serviciului Vamal, pe care a ocupat-o timp de 6 ani, iar peste aproximativ o lună Unimedia scria că acesta ar fi fost angajat în concernul lui Ilan Şor.

De la începutul cadenţei actuale, din cauza consilierilor PLDM, CR Orhei şi-a schimbat nu doar componenţa nominală, ci şi configuraţia politică. Toamna trecută, la puţin timp după arestarea liderului PLDM Vlad Filat şi demiterea prim-ministrului liberal-democrat Valeriu Streleţ, fracţiunea PLDM din CR Orhei s-a redus cu 4 membri. Ala Ştirbate, Simion Cazacu, Iurie Siloci și Ion Frunze au devenit neafiliaţi, iar PLDM a rămas cu doar 5 consilieri din acei 9 care, dupa alegerile locale din 2015, au acces în CR Orhei pe lista acestui partid.

Astfel, în prezent cele mai importante fracţiuni din CR Orhei sunt cea a PDM care, ca şi PLDM a primit după alegeri 9 mandate de consilier raional, şi cea a PL care ca şi fracţiunea PLDM deţine acum 6 mandate de consilier.
Împreună cu încă 4 consilieri din PPEM, PDM şi PL au format în CR Orhei o alianţă majoritară, pe care au numit-o “Pro-Europa”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/membru-nou-in-cr-orhei-afla-cine-vine-in-locul-lui-tudor-balitchi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19