Select your Top Menu from wp menus

Membrii grupării din Piatra Neamţ care au amplasat o bombă sub maşina unui interlop au fost reţinuţi

Daniel Pădurariu, liderul grupării teroriste care a amplasat o bombă artizanală sub maşina unui interlop din Piatra Neamţ, şi alte patru persoane care au executat ordinele acestuia au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, urmând ca sâmbătă să fie duşi în faţa Curţii de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă.
Cele mai grave infracţiuni de care sunt acuzaţi cei cinci suspecţi sunt acte de terorism şi tentativă de omor calificat. De asemenea, procurorii DIICOT susţin că indivizii urmau să incendieze şi două magazine aparţinând familiei Mararu scrie AGERPRES
Daniel Pădurariu (43 de ani), din comuna Alexandru cel Bun, a mai fost cercetat penal în 2006, fiind acuzat că a incendiat un hotel al familiei Mararu. În urma anchetei a fost însă achitat. Cristian Chilat, cel care în 2010 urma să îl împuşte mortal pe Gheorghe Mararu, a fost condamnat în 2006, pentru incendierea unor maşini aparţinând familiei Mararu.
Acum, Daniel Pădurariu este acuzat că ar fi pus la cale uciderea lui Bogdan Mararu şi a promis 50.000 de euro unor indivizi din Târgu Ocna, judeţul Bacău, dacă amplasează o bombă artizanală sub maşina victimei. În noaptea de joi spre vineri aceştia au fost prinşi în flagrant de anchetatori după ce au montat pe maşina lui Bogdan Mararu, lângă roata dreaptă spate, aproximativ un kilogram de explozibil de tipul C4. Dispozitivul improvizat ar fi urmat să explodeze în momentul în care autoturismul s-ar fi pus în mişcare.
În 2006, un autoturism a lui Bogdan Mararu a fost incendiat în acelaşi loc. Pe 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat, zis Falău, a intrat înarmat cu un pistol în ”Cafe Latino” din Piatra Neamţ şi l-a împuşcat mortal pe Gheorghiţă Mararu, fratele mai mic al lui Bogdan Mararu. De asemenea, Falău l-a rănit cu trei gloanţe şi pe Bogdan Mararu. Cu câteva ore înainte, un magazin al Oanei Vicol, o apropiată a familiei Mararu, a fost incendiat. După crimă, Falău a fost condamnat la 16 ani de închisoare.
Între agresor şi victime au existat relaţii conflictuale de-a lungul anilor soldate cu incendieri de autoturisme de lux şi violenţe. Situaţia a degenerat odată cu tentativa de asasinat asupra lui Dumitru Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamţ, prieten cu Falău. Pe de altă parte, Dumitru Mironescu este acuzat de procurori că ar fi complicele lui Falău la comiterea crimei.

Pe 14 februarie 2011, după exact trei luni de la săvârşirea crimei asupra lui Gheorghiţă Mararu, a avut loc a doua tentativă de asasinat împotriva lui Dumitru Mironescu. În urma loviturilor primite, la graniţa dintre judeţele Neamţ şi Bacău, Mironescu a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale, având fracturi craniene, la mâini şi picioare, precum şi leziuni interne grave, care i-au pus viaţa în pericol. Toţi cei 5 agresori care au participat la comiterea faptei au fost prinşi şi arestaţi preventiv, cu excepţia lui Adrian Botez, faţă de care s-a emis un mandat de arestare în lipsă.
În urma asasinatului din 14 noiembrie 2010, de la Cafe Latino, inspectorul şef al IPJ Neamţ de la vremea respectivă, Aurelian Vasea Şoric, a fost demis şi exclus din Poliţie.La aproape două luni de la crimă, biroul notarial al soţiei lui Vasea Şoric, spaţiu aflat chiar în curtea casei, a fost incendiat cu cocktail Molotov, aruncat în interiorul încăperii, după ce a fost spart un geam, după cum avea să releve ancheta, autorul nefiind prins nici până acum.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/membrii-gruparii-din-piatra-neamt-care-au-amplasat-o-bomba-sub-masina-unui-interlop-au-fost-retinuti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19