Select your Top Menu from wp menus

Membrii celei mai bogate familii din Marea Britanie au fost condamnați pentru exploatarea servitorilor.

Un tribunal elvețian a condamnat patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie la pedepse cu închisoarea de la patru la patru ani și jumătate pentru exploatarea servitorilor.

Prakash și Kamal Hinduja, precum și fiul lor Ajay și soția sa Namrata au fost găsiți vinovați de exploatare și angajare ilegală.

Totuși, au fost achitați de acuzația mai gravă de trafic de persoane.

Angajații aduși din India au susținut că familia le plătea doar 7 lire sterline (8 dolari americani) pentru a munci câte 18 ore pe zi, ceea ce reprezintă mai puțin de a zecea parte din suma minimă cerută de legislația elvețiană.

De asemenea, au afirmat că membrii familiei, a căror avere este estimată la aproximativ 37 de miliarde de lire sterline (aproape 47 de miliarde de dolari), le permiteau rareori să părăsească casa din cartierul bogat Colonia din Geneva.

În timpul procesului, procurorii au susținut că familia a cheltuit mai mult pe câinele lor decât pe servitori.

Membrii mai în vârstă ai familiei, care au peste 70 de ani, nu au fost prezenți la ședințele de judecată, invocând probleme de sănătate. Ajay și Namrata au fost acolo, dar nu s-au prezentat în instanță pentru pronunțarea sentinței. Avocatul lor a declarat că intenționează să conteste această decizie.

Procurorul din Geneva a cerut reținerea lor imediată.

Familia Hinduja deține Hinduja Group, un grup internațional de companii cu interese în domeniul petrolului, gazului și serviciilor bancare. Familia deține, de asemenea, hotelul Raffles din Londra.

Nu este prima dată când Geneva, unde se concentrează multe familii bogate și birouri ale companiilor internaționale, se află în centrul atenției din cauza relelor tratamente aplicate angajaților.

Anul trecut, patru menajere din Filipine au intentat un proces împotriva uneia dintre misiunile diplomatice din Geneva la Organizația Națiunilor Unite, susținând că nu au fost plătite pentru munca lor timp de mai mulți ani.

sursa: BBC


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/membrii-celei-mai-bogate-familii-din-marea-britanie-au-fost-condamnati-pentru-exploatarea-servitorilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19