Select your Top Menu from wp menus

Medicamente expirate la Maternitatea nr. 1 din Chișinău

Printre doctoriile cu termenul de valabilitate depășit sunt mai multe doze de insulină și substanțe folosite pentru depistarea grupei sanguine. De asemenea, medicii foloseau un ultrasonograf care nu corespunde standardelor metrologice.

13 loturi de insulină și substanțe expirate folosite pentru depistarea grupei sanguine au fost găsite de către inspectorii de la Agenția pentru Protecția Consumatorului (APC), la Maternitatea nr. 1 din Chișinău.

Totodată, angajații APC au mai găsit un ultrasonograf, precum și dulapuri de sterilizare care nu au trecut vreodată controlul metrologic. „Inspectorii noștri au mai depistat aparate care nu respectă condițiile de temperatură și imunitate la naștere și condiții improprii de păstrare a medicamentelor”, spune Alexandru Cuzimuc, directorul Agenției.

Pentru neregulile sesizate, conducerea maternității urmează să fie amendată cu 22.000 de lei, atât pentru medicamentele expirate, cât și pentru utilajele neverificate.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/medicamente-expirate-la-maternitatea-nr-1-din-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19