Select your Top Menu from wp menus

Medic de la Spitalul Republican reținut pentru mită

Șeful Secției chirurgie vasculară a Spitalului Clinic Republican din capitală este cercetat penal într-un dosar de corupție. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1700 de euro şi a primit 1200 de euro de la o femeie pentru a-l opera pe tatăl acesteia, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit denunțătoarei, la începutul lunii februarie anul curent tatăl femeii a fost internat pentru o intervenție chirurgicală. Bărbatul a fost operat, iar ulterior urma să mai suporte o intervenție. Femeia susține că medicul-şef ar fi condiționat a doua intervenție, susținând că o va efectua după ce va plăti 1200 de euro pentru prima şi 500 de euro pentru a doua.

La finele lunii februarie, femeia a transmis 1200 de euro sub controlul CNA. În imagini se vede cum medicul ia banii şi îi returnează 200 de euro denunțătoarei, menţionând că îi face „o reducere”. A doua intervenție trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii martie, însă medicul ar fi amânat operația, invocând diverse motive.

Astăzi, 11 mai, medicul a făcut declarații la CNA pe marginea cazului şi a predat banii estorcați. Acum el este cercetat penal pentru corupere pasivă şi riscă până la zece ani de pușcărie, cu amendă până la 400 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/medic-de-la-spitalul-republican-retinut-pentru-mita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19