Select your Top Menu from wp menus

Maşini de lux, care ar fi furate din UE, depistate în timpul percheziţiilor efectuate inclusiv la Orhei

Ca urmare a 10 percheziții, efectuate la sfârşitul săptămânii trecute, angajaţii Poliției de Frontieră (PF) au depistat și ridicat șase autoturisme de lux și o motoretă, care ar fi sustrase din UE, blanchete ale certificatelor de înmatriculare, xerocopii ale actelor oficiale și alte documente cu semne de falsificare.
Potrivit PF, opt percheziții au fost efectute în municipiul Chișinău și altele două – în raioanele Orhei și Anenii Noi. Astfel, au fost găsite o motoretă de model „Piagio” și un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci mașini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, ALFA ROMEO, au fost ridicate pe faptul existenței informației de sustragere din UE și introducerea clandestină ale acestora în Republica Moldova.
Potriivit informaţiilor cumulate în cadrul cauzei penale, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetățeni din R Moldova, România, Italia și Albania a organizat o schemă infracțională privind trecerea ilegală a mașinilor luxoase peste frontieră de stat. Mijloacele de transport, valoarea cărora depășește 120 mii euro, ar fi sustrase din țările Uniunii Europene. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.
In timpul descinderilor au fost depistate și xerocopii ale actelor prezenate in scopul înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.
Persoanele documentate și-au recunoscut vină în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate, notează PF.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/masini-de-lux-care-ar-fi-furate-din-ue-depistate-in-timpul-perchezitiilor-efectuate-inclusiv-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19