Select your Top Menu from wp menus

Marina italiana a PRELUAT controlul navei sub pavilion moldovenesc cu imigranti clandestini

Marina militara italiana a anuntat marti noaptea ca a preluat controlul cargoului moldovenesc care transporta aproximativ 700 de imigranti clandestini, in timp ce autoritatile elene afirmasera ca nava nu avea nicio problema, scrie AFP.

Un elicopter al marinei italiene a aterizat pe puntea Blue Sky M, un cargo care naviga sub pavilion moldovenesc. Nava este asteptata in portul Gallipoli din sud-estul Italiei, potrivit unui comunicat al marinei.

La bord se afla peste 700 de imigranti, printre care si o femeie gravida, potrivit informatiilor obtinute de mass-media italiana, citand surse militare. Potrivit acestora, majoritatea imigrantilor ilegali sunt din Siria.

Cargobotul, care a transmis un semnal SOS cand se afla in largul insulei Corfu, a fost inspectat de autoritatile elene, potrivit politiei portuare care nu a gasit nimic in neregula.

O fregata, un elicopter al marinei grecesti si doua patrule ale politiei portuare au fost trimise pentru a salva Blue Sky M. Cu toate acestea, sa dovedit ca nu a existat „nicio problema (mecanic) si nimic suspect pe nava”, a afirmat un sef al biroului de presa al politiei portuare citat de AFP.

Primele informatii aratau ca nava transporta sute de imigranti fara acte, insa, acest oficial a spus in urma inspectiei nu se confirma aceasta informatie. In zona sufla vanturi puternice, potrivit politiei portuare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/marina-italiana-a-preluat-controlul-navei-sub-pavilion-moldovenesc-cu-imigranti-clandestini/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19