Cu totii stim cate ceva despre marile personalitati ale civilizatiei, am auzit despre monstrii sacri ajunsi repere in cultura lumii, dar despre obiceiurile lor zilnice, despre cele intime si despre spontaneitatea expresiei sau continutul ei suntem mai putin informati.Merita sa cunoastem macar cateva din acestea, asa cum ni le-au lasat marturie documentele vremii sau martorii oculari, noteaza portalul Infoniac:
Marele poet romantic lord George Byron
„Daca as straluci in fata lumii 24 de ore din 24, n-as mai avea timp sa ma barbieresc”.
Hobby: lordul Byron a lasat, la moartea sa, o bogata colectie de fire de par, adunate din partile intime ale femeilor pe care le-a cunoscut. Ciudata inclinatie s-ar putea sa fi fost maladiva, intrucat se stie ca lordul Byron a fost diagnosticat ca suferind de psihoza maniaco-depresiva.
Scriitorul Charles Dickens
„In jurul lumanarii aprinse, se invart numeroase musculite. Nici ele, nici lumanarea nu poarta pentru asta vreo vina”.
Hobby: Dickens era pasionat de hipnoza. Placerea lui extrema era sa petreaca ore in sir la morga din Paris, unde studia cadavre neidentificate. Sub ce aspect le studia si la ce concluzii a ajuns, nu stie nimeni.
Scriitorul Oscar Wilde
„Imi place sa vorbesc despre nimic, intrucat acesta este singurul lucru pe care il cunosc la perfectie”.
Hobby: Marele Oscar Wilde isi facea o placere din a critica si ironiza lucrarile marelui Charles Dickens. La sfarsitul carierei sale, si-a schimbat numele folosind un pseudonim: Sebastian Melmoth.
Ernest Hemingway (foto)
„Adevaratii curajosi nu lupta in duel. Cu asta se ocupa fricosii, ca sa-si dea importanta”.
Ceea ce poate n-ati stiut: Heningway a supravietuit la doua accidente de avion, patru accidete de automobil si evenimentelor produse de cinci razboaie. Singurul eveniment grav caruia nu i-a supravietuit a fost sinuciderea.
Scriitorul Lewis Carroll
„Toti oamenii din aceasta lume sunt nebuni – fireste, in afara de cei anormali.
Hobby: inventiile si ideile fixe. A inventat un stilou electric, un triciclu si un sistem codat, care te ajuta sa memorezi orice numar. Din pacate, era imposibil sa memorezi codul sistemului si, ca urmare, inventia a ramas nevalorificata.
Franz Kafka
„De obicei, ii inseli pe altii atunci cand ai prilejul sa-i minti, nu atunci cand ai o motivatie ca sa-i inseli.
Hobby: Kafka a fost toata viata vegetarian, in ciuda faptului ca bunicul sau era macelar. A scris din placere, scrierile lui trecand neobservate. Celebritatea a aparut dupa moartea sa.
William Shakespeare
„Pacatul altuia de-ti vine sa-l acuzi, incepe cu al tau. Atunci, ai sa te scuzi”
Hobby: se stie ca „Marele Will” era un pasionat vanator de cerbi. Contemporanii insa sustin ca vana fara autorizatie – cu alte cuvinte, era braconier.
Lev Tolstoi, scriitor rus
„Multi oameni sustin ca au o constiinta ireprosabila, dar nu se stie daca au si o buna memorie”.
Hobby: Lev Tolstoi a avut in tinerete un mare numar de aventuri amoaroase cu femei si mai ales fete tinere, de toate rangurile, de la inalta societate, pana la mica burghezie si chiar la servitoare sau fete din iobagime. Si-a facut o placere din a tine un jurnal intim cu fanteziile erotice, folosite la fiecare caz in parte. Cand s-a castorit, la 34 ani, cu tanara Sofia Bers, de 18 ani, i-a pus la dispozitie jurnalul sau intim, ca dovada ca doreste ca, intre ei, sa nu existe secrete.
Agatha Christie
„Daca vrei ca interocutorul tau sa nu gandeasca la nimic, vorbeste-i despre orice”
Hobby: i-a placut sa ingrijeasca bolnavii. In timpul Primului Razboi Mondial, a activat ca asistenta medicala voluntara intr-un spital de campanie. Dupa razboi, s-a angajat intr-o farmacie, specializandu-se in otravuri. Otravurile i-au sugerat subiectele romanelor bazate pe crima.
Anton Cehov
„Omul e alcatuit din prea multe suruburi su supape, ca sa-i descoperi secretele la prima vedere”.
Hobby: a fost unul din primii mari colectionari de timbre postale din lume. Un alt hobby neobisnuit: Cehov nu se aseza la masa de lucru decat in costum de ceremonie.
Arthur Conan Doyle
„Nimic nu este mai inselator, decat un fapt perfect evident”.
Hobby: putina lume stie ca Arthur Conan Doyle, autorul celebrului Sherlock Holmes, era pasionat in cunoasterea creaturilor mitice, inclusiv zane.
A nascocit un criminal iluzoriu, capabil sa imagineze metode abile de a ascunde adevarul si detectivi exersati, capabili sa descopere faptele. Scrierile sale au servit politiei, pentru elaborarea unor eficiente mijoace de investigatie.\
sursa: ziare.com
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…