Select your Top Menu from wp menus

Marea Britanie: Un subofiter al Fortelor Navale, acuzat de spionaj in favoarea Rusiei

Un subofiter al Fortelor Navale britanice suspectat de spionaj s-a prezentat marti in fata unui tribunal londonez, Barbatul ar fi avut legaturi cu doi agenti de spionaj din Rusia carora le-a transmis informatii despre operatiunile submarinelor nucleare britanice.

Potrivit procurorilor, Edward Devenney, in varsta de 30 de ani, a luat legatura cu o misiune diplomatica straina pentru a incerca sa transmita Rusiei programe de decriptare si informatii despre o nava a Marinei Regale si despre doua submarine nucleare.

Serviciile de spionaj britanice au organizat un flagrant, astfel incat subofiterul a transmis informatiile catre doi agenti britanici sub acoperire.

Suspectul a recunoscut ca a colectat informatii in intervalul noiembrie 2011 – martie 2012, cu intentia de a aduce atingere intereselor sau sigurantei statului. Subofiterul neaga ca le-ar fi transmis altor persoane.

Verdictul va fi anuntat pe 12 decembrie. Pe perioada procesului, acuzatul ramane in arest preventiv.

Marina Regala a refuzat sa comenteze un „proces in curs de desfasurare.”

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/marea-britanie-un-subofiter-al-fortelor-navale-acuzat-de-spionaj-in-favoarea-rusiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19