Select your Top Menu from wp menus

Marea Britanie publică o serie de arhive guvernamentale privind OZN-urile

Marea Britanie a publicat joi o serie de arhive ce cuprind rapoarte şi anchete guvernamentale despre semnalarea unor Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri).
Cele 25 de documente făcute publice de Arhivele Naţionale britanice includ „un raport lung către biroul fostului premier, Tony Blair, privind politica în materie de OZN-uri”, însoţit de o descriere a postului de agent al biroului pentru OZN, calificat drept „munca cea mai stranie din Whitehall”.

Potrivit angajatului biroului pentru OZN, închis în 2009, percepţia potrivit căreia acesta era format din „echipe strict secrete de specialişti veniţi din toate colţurile ţării într-o versiune reală a X-Files” este „pură ficţiune”.

Activitatea zilnică a acestui birou era de a întocmi rapoarte despre poziţia Ministerului Apărării în ceea ce priveşte OZN-urile, de a demara anchete despre OZN-uri, de a se ocupa de cererile venite din partea Freedom of Information (organism însărcinat cu asigurarea libertăţii de acces la documente administrative), dar şi de a gestiona activitatea experţilor în OZN-uri.

Printre anchetele cele mai ciudate figurează şi semnalarea unui OZN, de către un poliţist, în apropierea clubului de fotbal Chelsea, precum şi vizita a trei „oameni în negru” făcută unei persoane care a declarat că a văzut un OZN în Lincolnshire.

Potrivit arhivelor, un proprietar de hotel din Ţara Galilor a susţinut că dintr-un OZN, care aterizase, „doi humanoizi fără feţe şi cu siluetă impozantă au ieşit şi au început să facă nişte măsurători”.

În aceste dosare sunt incluse şi detaliile unui raport din 1995, întocmit de un agent al serviciilor de informaţii în ceea ce priveşte OZN-urile al Ministerului Apărării, în care se specula asupra motivului vizitei pe Pământ a extratereştrilor. Agentul considera că această vizită avea ca motiv probabil o misiune de recunoaştere militară, de dezvoltare ştiinţifică sau turism.

Într-un raport pregătit pentru Ministerul Apărării în 1979, un agent de informaţii din acest domeniu remarca faptul că niciun sistem de radio nu a interceptat vreodată o transmisie de origine extraterestră.

Publicarea acestor documente a venit după cererea înaintată de David Clark, prin intermediul Freedom of Information. Clark este un conferenţiar al Universităţii Sheffield Hallam şi autorul unei cărţi despre arhivele privind OZN-urile.

„Aceste dosare ne permit să vedem culisele a ceea ce reprezintă cele mai ciudate activităţi de la Whitehall”, (denumire generică pentru funcţionarii britanici), a declarat Clarke. „Avem acum o clarificare fascinantă a unor rapoarte şi note extraordinare, care treceau zilnic prin biroul pentru OZN-uri, şi cum agenţii săi au folosit logica şi ştiinţa în tentativa lor de a explica inexplicabilul”.
sursa:mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/marea-britanie-publica-o-serie-de-arhive-guvernamentale-privind-ozn-urile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19