Select your Top Menu from wp menus

Marea Britanie. Poliţia demarează o anchetă în cazul morţii miliardarului Boris Berezovski

Miliardarul rus Boris Berezovski, opozant de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a decedat sâmbătă în Anglia în circumstanţe „inexplicabile” pentru poliţia britanică, ce a trimis la faţa locului experţi ştiinţifici, în timp ce avocatul său rus afirmă că acesta s-a sinucis, relatează AFP.

„Da, a murit. Mi-a confirmat acest lucru avocatul său în această după-amiază”, a declarat sâmbătă Tim Bell, purtătorul de cuvânt al lui Boris Berezovski, decedat la vârsta de 67 de ani în apropiere de Ascot, la 60 de kilometri sud-vest de Londra.

„Moartea sa este considerată în prezent ca inexplicabilă şi o anchetă exhaustivă este în desfăşurare”, se arată într-un comunicat al poliţiei, care se ocupă de anchetă.

Poliţia a adăugat duminică dimineaţa că experţii ştiinţifici au ajuns pe proprietatea miliardarului şi că trupul neînsufleţit al acestuia se află încă la faţa locului.

„Ofiţeri special formaţi, inclusiv anchetatori specializaţi în NRBC (nuclear, radiologic, biologic şi chimic) sunt în prezent la faţa locului pentru a desfăşura o anchetă”, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Miliardarul a fost unul dintre adversarii cei mai virulenţi ai preşedintelui rus. El era una dintre figurile de la Londra ale unui grup de exilaţi ruşi anti-Putin, căruia i-a aparţinut şi Aleksandr Litvinenko, un transfug al FSB (serviciul de informaţii rus) otrăvit în noiembrie 2006 cu poloniu, o substanţă radioactivă. Acesta ar fi băut ceai, cu puţin timp înainte, cu omul de afaceri Dmitri Kovtun şi cu Andrei Lugovoi, un agent secret rus, într-un hotel londonez.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/marea-britanie-politia-demareaza-o-ancheta-in-cazul-mortii-miliardarului-boris-berezovski/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19