„Muzica nu trebuie sa aiba nationalitate”, spune solistul trupei Alternosfera, Marcel Bostan. Prin muzica lor, indiferent ca au cantat piese in limba romana sau rusa, Alternosfera a trecut dincolo de granitele fizice ale unei tari. Conflictul din Transnistria, interesele geopolitice pentru care nu se doreste unitatea Republicii Moldova sau planurile muzicale sunt doar cateva dintre subiectele abordate in primul episod al sezonului 2 al emisiunii Povestiri Urbane de catre solistul trupei Alterosfera.
Marcel Bostan, solist Alternosfera: „Noi, in general, suntem foarte departe de factorul politic si de cei care incearca sa ne separe. Moldovenii si asa au avut foarte mult de suferit din cauza intereselor geopolitice. Daca si noi artistii urcam pe baricade si incepem si noi sa generam discordie lingvistica nu e un lucru bun, nu este un lucru salutabil. De asta nu lansam niciun fel de mesaje sau lozinci, noi ne facem treaba. Adica noi cantam in romana. Punct!”.
„Transnistrenii vin in Moldova, nu moldovenii pleaca in Transnistria. Deja la nivel psihologic nu mai suntem demult o tara unita. E clar de ce este pastrat conflictul asta: sa nu apara o alta regiune separatista. De asta este pastrata Transnistria ca un spatiu care este mereu in negocieri.”
„Noi suntem in acelasi spatiu cultural, avem aceasi istorie, aceleasi traditii (cu Romania – n.red.). Noi suntem un popor care din cauza intereselor geopolitice am fost separati. 60 de ani am fost separati, reeducati si asimilati cu alte popoare. E foarte greu ca peste noapte sa scoatem hotarul si sa devenim o unitate. Nu cred ca in momentul de fata este posibila o unire intre popoare asa benevola. Fiindca exista foarte multi romanofobi, sa le spunem asa, in Republica Moldova. Si de fapt politicienii sunt cei care separa, taie ca in painea calda in poporul din Republica Moldova.”