Select your Top Menu from wp menus

Manuscrisul care prezinta o alta varianta a Noului Testament.”Evanghelia dupa Iuda” este autentica.

Specialistii in analizarea textelor antice au confirmat ca „Evanghelia dupa Iuda”, un papirus scris in limba copta, descoperit in Egipt, este autentic, nu un fals modern. El prezinta o varianta inedita a sacrificiului lui Iisus.

Iuda Iscarioteanul. Apostolul tradator care l-a vandut pe Iisus Hristos pe 30 de monede de argint. Asa este el cunoscut in credinta crestina.
Cercetarile specialistilor in descifrarea scrierilor vechi vin cu o alta varianta, care il portretizeaza pe Iuda drept un erou, un eliberator al Domnului.
Evanghelia dupa Iuda a fost descoperita in ani 1970, in Egipt. National Geographic a realizat un amplu documentar despre lungul drum pe care l-a parcurs controversata Evanghelie. Descoperita din intamplare, ulterior ajunsa pe piata neagra, “Evanghelia lui Iuda” a fost recuperata abia in 2006, relateaza Fox News.
Specialistii au tradus papirusul scris in limba copta si au ajuns la concluzii neasteptate. Scrisa sub forma unor dialoguri intre Iuda si Iisus, cele 62 de pagini ale papirusului aduc interpretari total diferite de cele patru Evanghelii consacrate ale Noului Testament.
Pe scurt, Iisus avea nevoie sa se elibereze de trupul sau, pentru a deveni un Mantuitor. Potrivit papirusului, Iisus trebuie sa dovedeasca toturor ca este fiul lui Dumnezeu, iar pentru acesta trebuia sa moara si apoi sa invie. L-a ales pe Iuda, apostolul sau preferat, sa-i fie alaturi si sa comploteze la moartea sa.
In 2006, National Geographic Society si cercetatorul Joseph Barabe, de la McCrone Associates din Illinois, au vrut sa afle daca papirului este autentic.
Barabe a analizat la microscop cerneala folosita si compozitia hartiei. Acesta a observat ca documentul a fost scris cu doua tipuri de cerneala, una de culoare neagra si celalta de culoare maro, mixate impreuna. Cerneala neagra a fost folosita in Egipt pana in secolul al III-lea, spune Barabe. Semnificatia cernelii maro este insa mai greu de inteles.
Anumite parti ale documentului demonstreaza ca este unul autentic. Barabe considera ca cea mai promitatoare dintre aceste caracteristici este faptul ca cerneala nu este impregnata peste papirusul impachetat, sugerand faptul ca documentul a fost scris inainte de degradarea paginilor.
Cercetarea realizata de National Geographic a mai inclus si alte analize ale Evangheliei, printre care folosirea carbonului radioactiv pentru aflarea varstei obiectului, analiza textului si a stilului lingvistic.
Rezultatele cercetarii au concluzionat: papirusul este autentic, dateaza din anul 280 d.Hr., iar textul nu a fost scris de Iuda, ci de urmasii sai.
Biserica crestina nu recunoaste „Evanghelia lui Iuda”, considerand-o o incercare de a-l victimiza pe tradatorul lui Iisus Hristos.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/manuscrisul-care-prezinta-o-alta-varianta-a-noului-testament-evanghelia-dupa-iuda-este-autentica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19