Select your Top Menu from wp menus

Manifestaţii de amploare în Spania împotriva austerităţii

Zeci de mii de persoane au defilat joi, la apelul sindicatelor, la Madrid şi în aproximativ 50 de oraşe din Spania, cu o zi înainte de desfăşurarea unei manifestaţii europene, la Bruxelles, împotriva austerităţii şi pentru o Europă socială.

Instalaţi la putere la sfârşitul anului 2011, conservatorii Guvernului lui Mariano Rajoy s-au angajat, sub presiunea partenerilor europeni, într-o luptă pentru reducerea deficitului ţării, odată cu anunţarea, în 2012, a unor măsuri de austeritate de 150 de miliarde de euro pe trei ani.

Aceste măsuri prevăd tăieri în bugetele destinate sănătăţii şi educaţiei, creşterea TVA-ului şi chiar îngheţarea salariilor, care, în opinia a numeroase persoane, au cauzat „o pierdere bruscă a puterii de cumpărare”, a afirmat Maria Cruz Otero, o pensionară de 67 de ani.

„Rajoy, elimină frauda şi corupţia şi Spania îşi va găsi soluţia” pentru a ieşi din criză, scria pe o altă pancartă desfăşurată de manifestanţi.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/manifestatii-de-amploare-in-spania-impotriva-austeritatii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19