Select your Top Menu from wp menus

Mandatul de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat. Se anunță proteste masive!//DW

Judecătoria Chișinău a anulat rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar de Chișinău, câștigate cu 52,57% din voturi de cel mai înverșunat opozant al actualei guvernări, liderul PPDA Andrei Năstase. În turul doi el s-a confruntat cu socialistul Ion Ceban,  noteaza DW.

S-a întâmplat după ce vinerea trecută, ședința de judecată a fost amânată pe motiv că la Curtea Suprema de Justiție apăruseră două contestații depuse de socialiști. Asta deși în noaptea în care a aflat că a fost învins, Ceban l-a felicitat pe Năstase și a recunoscut că alegerile s-au desfășurat corect. Una dintre contestații a fost respinsă, iar cealaltă – parțial admisă. Socialiștii i-au reproșat lui Năstase faptul că s-a bucurat „în perioada alegerilor” de susținerea deschisă a partenerilor externi.

„Este o decizie arbitrară, pentru care această judecătoare trebuie să facă pușcărie”, a declarat Andrei Năstase. El a spus că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău și a îndemnat populația să se pregătească de proteste massive.

În cazul în care Curtea de Apel va menține hotărârea primei instanțe, conform legii, actualul primar interimar, Ruslan Codreanu, exponentul Partidului Popular European din Moldova, care guvernează alături de PDM (condus de Vlad Plahotniuc), va rămâne în funcție. Conform Codului electoral, până la alegerile locale generale din 2019 nu pot fi organizate alegeri noi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mandatul-de-primar-al-lui-andrei-nastase-nu-a-fost-validat-se-anunta-proteste-masive-dw/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19