Select your Top Menu from wp menus

Mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi a fost prelungit cu 30 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi. Totodată, dosarul în care este învinuit Lucinschi a fost completat cu un nou capăt de acuzare – fals în declarații, informează MOLDPRES.

Fostul parlamentar nu a fost prezent la ședința de astăzi, avocata Corina Stratan, specificînd că acesta a fost internat în spital.

Cu referire la prelungirea mandatului de arest la domiciliu, avocata a menționat că „hotărîrea instanței este neîntemeiată, astfel că decizia magistraților va fi contestată la Curtea de Apel”.

Procurorul de caz, Eugen Rurac, a afirmat că „demersul de prelungire a arestului a fost motivat prin probe noi și că examinarea cauzei se află la etapa de finalizare, astfel că în curînd dosarul urmează să fie expediat în judecată”.

La fel, procurorul a precizat că dosarul în care este învinuit Chiril Lucinschi a fost completat cu un nou capăt de acuzare – fals în declarații manifestat prin neincluderea în declarațiile sale cu privire la avere și interese personale a calității de beneficiar financiar al veniturilor obținute de la două companii, ce figurează în schema de spălare a banilor. „Este vorba despre două episoade: cinci milioane de lei și 440 de mii dolari SUA. Totuși, fostul deputat nu dorește să facă declarații pe marginea acuzării aduse”, a spus Rurac.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mandatul-de-arest-la-domiciliu-pe-numele-fostului-deputat-chiril-lucinschi-a-fost-prelungit-cu-30-de-zile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19