Select your Top Menu from wp menus

Manăstirea Curchi îşi sărbătoreşte astăzi hramul

Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului, numită şi Sfânta Maria Mică.
Sărbătoarea marchează începutul anului bisericesc. În această zi îşi sărbătoresc hramul multe biserici şi localităţi.
„Naşterea Maicii Domnului” este si hramul Mănăstirii Curchi, unul din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia.
Manastirea Curchi figureaza pe listele monumentelor de arhitectura UNESCO.  Cu un an in urma locasul  a fost vizitat de Patriarhul Bisericii Ortdoxe Ruse, Kiril.
Lucrările de restaurare a mănăstirii Curchi au demarat în anul 2006. Reconstrucţia a avut loc cu suportul financiar şi material acordat din republică şi de peste hotare. Doar lucrările din prima etapa au fost evaluate la circa 90 mln de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/manastirea-curchi-isi-sarbatoreste-astazi-hramul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19