Select your Top Menu from wp menus

Mama deputatului comunist Petrenco, retinuta în Rusia. Fiul, infirma

Maria Petrenco, mama deputatului comunist Grigore Petrenco, a fost reținută în orașul Cistopol, Republica Tatarstan (Federația Rusă).

Potrivit CCCEC, mama deputatul comunist, directorul Liceului privat „Petrenco”, este cercetată pentru  abuz de serviciu şi delapidare a averii străine. Femeia era anunțată căutare generală.

În cadrul urmării penale s-a constatat că în perioada 2004-2009, Maria Petrenco, exercitând funcţia de administrator al Liceului privat „Petrenco”, a făcut abuz de serviciu și a retras din contul liceului 500 de mii de lei.

CCCEC afirmă că dânsa nu a indicat în evidenţa contabilă a liceului taxele de studii încasate de la părinţii elevilor şi că a decontat mijloace financiare fără confirmare documentară.

Totodată, CCCEC a constatat că în 2009 Maria Petrenco a încasat de la elevi 142 440 de lei, în calitate de plată pentru anul de învăţământ 2009-2010, însă studiile planificate nu le-a organizat şi nu le-a petrecut.

În urma probelor acumulate, Procuratura anticorupţie a emis ordonanţă de punere a Mariei Petrenco sub învinuire. În legătură cu eschivarea de la urmărirea penală, ea a fost anunțată în căutare.

La randul sau,  Gheorghe Petrnco a declarat pentru jurnal.md ca informația precum că mama lui a  fost reținută este falsă.

El a declarat, pentru Jurnal.md, că informația este o minciună a CCCEC. Deputatul a mai spus că a vorbit cu mama lui la telefon și că ea nu a fost reținută.

sursa: jurnal.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mama-deputatului-comunist-petrenco-retinuta-in-rusia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19