Select your Top Menu from wp menus

Maiul la Orhei, ne-european//Două decade, fără Ziua Europei

Din luna mai s-au scurs deja două decade, iar în municipiul Orhei încă nu a fost consemnată Ziua Europei. Judecând după anunţurile publicate până acum pe site-ul Primăriei, nici pentru zilele care au mai rămas din această lună, nu se prefigurează o atare perspectivă.

Totodată, postările recente pe pagina web oficială arată ca în luna mai municipalitatea nu a fost străină de manifestaţii sărbătoreşti. Un comunicat   al Primăriei informează că, la iniţiativa  lui lan Șor pe 1 Mai, de Ziua Internaţională a Muncii, a fost organizată o “mega petrecere”. La fel, pe toată durata zilei de 9 mai, cu ceremonii festive şi un concert cu vedete din capitală  a fost sărbătorită Ziua Victoriei. Ziua de astăzi , 19 mai, a fost consacrată Zilei Sportivului, în cadrul căreia, potrivit altui comunicat  al Primăriei, au fost organizate mai multe activităţi sportive şi distractive.

Astfel, peroada rezonabilă în care ar fi putut fi organizate evenimente consacrate Zilei Europei, a rămas în urmă. Este pentru a doua oară, când actuala  putere locală, nu consemnează  Ziua Europei cât de modest și când  acest eveniment trece sub tăcerea cvasitotală a  edililor orheieni. Dar, față de anul trecut, când se afla în arest la domiciliu, de astă dată primarul Ilan Șor (Shor) este la libertate și  în exercițiul deplin al funcției. 

Instituţiile europene marchează Ziua Europei pe data de 9 mai. În R.Moldova, manifestaţii consacrate acestui eveniment sunt organizate, de regulă, în zilele imediat următoare.

De notat că reprezentanţii uneia dintre cele mai importante instituţii europene – Parlamentul European, au vizitat relativ recent Orheiul, la invitaţia lui Ilan Șor. S-a întâmplat în luna ianuarie curent, dar la puţin timp după aceasta cei 5 europarlamentari şi-au exprimat regretul profund pentru “manipulările nocive ale Partidului „Șor” și ale presei controlate”. Aceştia au dezminţit că ar avea intenţia de a colabora şi că ar sprijini administraţia municipală şi Partidul „Șor”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maiul-la-orhei-ne-european-doua-decade-fara-ziua-europei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19